Vergroeningssubsidie voor uw bedrijf

Deze vergroeningssubsidie van de Provincie Overijssel is ontstaan uit een onderzoek, dat aangaf dat er nog te weinig wordt gedaan aan o.a. vergroening op bedrijventerreinen in de provincie Overijssel/regio Zwolle. Verder heeft deze subsidie ook andere voordelen, zoals het bevorderen van de biodiversiteit en klimaatadaptatie voor ons bedrijfsterrein, denk bijvoorbeeld aan een betere afvoer van regenwater en een groenere werkomgeving voor ons en onze medewerkers.

Voor wie
De subsidie Versnelling Toekomstbestendige Werklocaties kan aangevraagd worden door gemeenten in Overijssel of (parkmanagement)organisaties, zoals de OCM voor de bedrijven op de Marslanden.

Waarvoor
Voor het uitvoeren van activiteiten die versneld bijdragen aan het toekomstbestendig maken van een werklocatie of een deel daarvan.

Samen in Zwolle vergroenen

De OCM heeft in overleg met de andere ondernemersverenigingen van bedrijventerreinen in Zwolle besloten om in te zetten op vergroening. Wij gaan dan ook samen optrekken bij deze aanvraag.

De mogelijke vergroeningsacties zijn door hoveniersbedrijf DonkerGroen en stichting Straatboer in beeld gebracht, met een kostenraming! Download de Menukaart Vergroeningsacties

Vragenlijst invullen om uw keuze aan te geven 

Deze subsidie moet aangevraagd worden op basis van LOI's (letter of intent) om de maximale subsidie aanvraag te kunnen bepalen. Invulling achteraf van maatregelen kan nog afwijken, maar dan hebben wij in ieder geval een plafondbedrag. De subsidie moet namelijk voor 30 juni aangevraagd worden op basis van wie het eerst komt wie het eerst maalt, dus hoe eerder hoe beter.

De maximale subsidie is 100% van het bedrag afhankelijk van de onrendabele top. Bij vergroening is dit zeer waarschijnlijk 50%, maar wij houden een kleine slag om de arm. Wij moeten deze kans niet laten lopen, dus vul zo snel mogelijk de vragenlijst/menukaart in.

Heeft u belangstelling, vul dan de Vragenlijst keuze menukaart in.

Heeft u vragen of opmerkingen, stuur dan een e-mail naar info@demarslanden.nl.

De link naar de subsidie op de website van de Provincie Overijssel.