Informatiebijeenkomst meerlaagse productie/bedrijfslocatie

Van: 25 jun 2024 Tijd: 16:30
Tot: 25 jun 2024 Tijd: 18:30
Hanzestrohm
Popovstraat 1
8013 RK
Zwolle
Nederland
Website bekijken
Inloggen om je deelname op te geven
Deelname opgeven kan tot:
maandag 24 juni 2024

Informatiebijeenkomst meerlaagse productie/bedrijfslocatie

Ruimte op bedrijventerreinen in de regio Zwolle is schaars. Bedrijven die nieuwe huisvesting zoeken lopen dan ook al snel tegen beperkingen op. Omdat eindeloos uitbreiden van bedrijventerreinen niet kan, wordt vanuit verschillende kanten nagedacht over het stapelen van bedrijfshuisvesting. Dit is bij lichte bedrijvigheid al vrij gebruikelijk, maar stapelen van ruimte voor maakbedrijven staat nog in de kinderschoenen. Tot nu toe komen dit soort gebouwen zeker in Nederland moeizaam van de grond.

Ontwerpsessie

MKB-Nederland Regio Zwolle, de gemeente Zwolle en provincie Overijssel hebben besloten de handschoen op te pakken. Om de benodigde kennis op te doen nodigden zij een aantal marktpartijen uit om in ontwerpsessies met elkaar te verkennen aan welke voorwaarden een gebouw zou moeten voldoen om passend te zijn bij de behoeftes van de eindgebruikers. Denk aan oppervlaktes, vloerbelasting, vrije hoogte, toegankelijkheid met vrachtwagens, bouwkosten, huurniveau en eigendomsverhoudingen. Zaken als energievoorzieningen, financierbaarheid en verhuur-/ verkoopbaarheid spelen daarbij eveneens een rol. Verder werden ook de randvoorwaarden verkend die vanuit de overheid van belang zijn. Denk aan bijvoorbeeld de omgevingswet en bestemmingsplannen.

Naast de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel en MKB-Nederland Regio Zwolle zijn bij dit overleg betrokken: HMO, Jansen Vastgoed, Convex Architecten, Aan de Stegge, RPP Kunststoffen, Wijndragers en Korrel.

Let wel: het gaat om een virtuele exercitie die bedoeld is om kennis op te doen, er is op dit moment nog geen sprake van een daadwerkelijke ontwikkeling.

Kennis delen

Graag betrekken we zoveel mogelijk ondernemers, met name van productiebedrijven, bij deze gedachtenontwikkeling. De reactie kunnen we vervolgens meenemen in het verdere vervolg. In samenwerking met Ondernemersclub Marslanden hebben we een informatiebijeenkomst georganiseerd waarvoor wij u van harte uitnodigen.

Datum: dinsdag 25 juni
Tijd: 16.00 uur (inloop vanaf 15:30 uur)
Locatie: Hanzestrohm, Popovstraat 1, 8013 RK Zwolle

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

PROGRAMMA

15:30 Inloop

16.00 Introductie door Jelle Weever, voorzitter MKB-Nederland Regio Zwolle

16.10 Toelichting schetsontwerp door Gerrit Jansen (Jansen Vastgoed)

16.30 Vragen en reacties, verkennen van de randvoorwoorden van ondernemers

16.45 Afronding, hoe nu verder

16.50 Netwerkborrel

Contactpersoon
Marie-Louise van der Sande
Bestuurslid MKB-Nederland Regio Zwolle
E: mlsmanagement@kpnmail.nl
T: 06 300 78 278

 Contactpersoon Marie-Louise van der Sande Bestuurslid MKB-Nederland Regio Zwolle E: mlsmanagement@kpnmail.nl T: 06 300 78 278 

Meer informatie nodig? Neem contact op:
Richard Marissen info@demarslanden.nl
Inloggen om je deelname op te geven
Deelname opgeven kan tot: maandag 24 juni 2024

Wie gaan er mee?

Aantal deelnemers: 4


Niemeijer, Albert
Zwolle
Stoit, Jos
ZWOLLE
Upper, Jolande
KAMPEN
Westenbrink, Martijn
Zwolle
Inloggen om je deelname op te geven